Algemeen nieuws BarSensa

ALGEMEEN

Artikel BarSensa – Made in Mechelen Online

Made in Mechelen – BarSensa

STARTER VAN DE WEEK: BARSENSA

LEEN DE MOOR28 JANUARI 2019

SINT-KATELIJNE-WAVER – Roomijs maken met vloeibaar stikstof is op z’n minst spectaculair te noemen. Het is het concept van BarSensa, het nieuwe project van Inge Janssens en Geert Van Hoof.

“We hebben twee dochters van 14 en 12 jaar en we werken allebei fulltime, Inge als assistent manager in een Mechelse parfumeriezaak en ik als developer/analyst IT bij ‘een groot aluminiumbedrijf’ in Duffel, maar we hebben besloten om in bijberoep een zaak te starten met een uniek concept in België”, zegt Geert Van Hoof.

“We hebben geen van beiden ervaring in de horeca maar wel de passie, wil en gedrevenheid om een succesvolle zaak uit te bouwen.”

Ze doopten hun project BarSensa. “De naam is afgeleid van sensationeel, want we werken met vloeibare stikstof en dat gaat gepaard met een sensationele rookontwikkeling.”

Met vloeibaar stikstof bereiden ze roomijs. “We hadden al iets opgepikt van deze methode, en na wat opzoekwerk merkten we dat het concept in België nog niet echt gekend is. Dus konden we een unieke formule uitwerken: op locatie roomijs bereiden en de genodigden ervan laten meegenieten. Om de sensationale bereiding mooi te omkaderen, gebruiken we een trendy luxebar die we zelf ontworpen hebben.”

Het vanille roomijs wordt een dag voor het event thuis gemaakt. BarSensa mixt het roomijsbeslag dan op het event met de vloeibare stikstof, waardoor rookontwikkeling ontstaat.

“Door de behandeling daalt de temperatuur van het roomijs en krijgt het een super smoothy textuur. Er is geen sprake van kristalvorming, en de stikstof is kleurloos, reukloos en smaakloos. Je merkt er niets van. Het roomijs is zacht en schepklaar. De genodigden kunnen ook nog zelf hun toppings kiezen.”

0
Share
Facebook Twitter Google
BACK TO LIST

LEAVE A COMMENT