Gazet van Antwerpen & Het Nieuwsblad

BarSensa brengt vers ijs en spektakel met vloeibare stikstof

door Guy Delforge

BarSensa brengt vers ijs en spektakel met vloeibare stikstof
Geert en Inge brengen het mengsel mee en draaien het ijs ter plaatse met vloeibaar stikstof. 
FOTO: GUY DELFORGE

BORNEM / SINT-KATELIJNE-WAVER / WINTAM

Inge Janssens en Geert Van Hoof van BarSensa uit Sint-Katelijne-Waver zorgen voortaan elke zonnige zondag op de parking van de Zeesluis in Wintam (Bornem) niet alleen voor verse ijsjes, maar ook voor spektakel. Ze bereiden het ijs ter plaatse met vloeibare stikstof.https://34089311f8ab51cb0e7dffcd3a519f06.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

BarSensa is de onderneming van Inge Janssens en Geert Van Hoof. Zij werkt ook bij Paris XL aan de Botermarkt in Mechelen en hij bij Reynaers Aluminium. Sinds een tijdje hebben ze met BarSensa een concept van een unieke koffie- en ijsbar. “We hebben twee dochters die nu volop aan het studeren zijn, dus het is best wel druk”, zegt Geert met een glimlach. “Normaal staan we met BarSensa met ons ijs en koffie op feesten en events”, zegt Geert. “Onze specialiteit is dat we ter plaatse het ijs bereiden. We brengen het mengsel mee en draaien het ijs ter plaatse met vloeibaar stikstof. Door het ijs op deze manier te bereiden, blijft het lekker smeuïg, maar wordt er minder lucht ingeklopt dan bij traditioneel roomijs. Er vormen zich ook geen ijskristallen.”

BarSensa brengt vers ijs en spektakel met vloeibare stikstof
FOTO: GUY DELFORGE

Het is best indrukwekkend als het vloeibare stikstof in de menger wordt gegoten. Dan zie je als klant de typische rookwolk die neerdwarrelt. “We draaien alleen vanille-ijs omdat het anders een beetje te gecompliceerd wordt”, zegt Geert. “We zorgen wel voor verschillende trendy toppings zoals zoute caramel, chocolade bolletjes, marshmallows, speculoos of Oreo. We begonnen BarSensa met onze ijsbar met een houten structuur die we kunnen opstellen op elk feest. We hebben die zo gebouwd dat ze ook op moeilijk bereikbaar plaatsen zoals een binnentuin gemakkelijk kan worden opgesteld.”

BarSensa brengt vers ijs en spektakel met vloeibare stikstof
Inge toont een ijsje met topping én een hartje. FOTO: GUY DELFORGE

De voorbije maanden waren er maar weinig feesten en dus broedden Inge en Geert op een alternatief. “We bouwden een paardentrailer volledig zelf om tot een mobiele ijs- en koffiebar. We bedachten zelf het systeem om de trailer uitschuifbaar te maken. Deze trailer kunnen we ook inzetten bij wat grotere feesten en gebruiken we nu ook om op zondag hier in Wintam te staan.”

BarSensa brengt vers ijs en spektakel met vloeibare stikstof
FOTO: GUY DELFORGE

“We wonen in Sint-Katelijne-Waver, maar ik ben oorspronkelijke van Hemiksem, dus ik ken de buurt hier wel een beetje”, zegt Geert van Hoof. “Iemand had ons de tip gegeven dat dit een leuke plaats is om te staan. We vroegen en kregen een vergunning en nu kun je ons hier de hele zomer op zondagnamiddag vinden. Het is een ideale plek omdat hier veel fietsers en wandelaars komen, maar je kan ook met de wagen naar komen en hier parkeren. We hopen dat de mensen elke zondag naar hier komen. We krijgen op sociale media best al wat positieve feedback.”

BarSensa brengt vers ijs en spektakel met vloeibare stikstof
Inge en Geert bouwden een paardentrailer volledig zelf om tot een mobiele ijs- en koffiebar.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20210614_93878448

https://www.gva.be/cnt/dmf20210614_93878448

0
Share
Facebook Twitter Google
BACK TO LIST

LEAVE A COMMENT